مسجدجامعی: مشکل سند نداریم بلکه مشکل اجرای سند داریم/ باید در برنامه‌های توسعه شهری یک لایه میراثی و گردشگری را وارد کنیم

اعضای منتخب شورای اسلامی شهر تهران شب گذشته 29 خرداد 96 در دیدار با زهرا احمدی‌پور معاون رئیس‌جمهوری نظرات خود را درباره مشترکات شورای شهر با سازمان میراث‌فرهنگی مطرح کردند.

به‌گزارش خبرنگار میراث‌آریا، احمد مسجدجامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران در این نشست گفت: «در شورای شهر تهران سند‌های خوبی نیز تهیه شده است و برخی از آن‌‌ها به تصویب رسید. مثلا برای اولین‌بار در کشور بحث میراث طبیعی در شورا مطرح شد. ما مشکل سند نداریم بلکه مشکل اجرای سند داریم.»

او افزود: «باید در برنامه‌های توسعه شهری یک لایه میراثی و گردشگری را وارد کنیم. همچنین در بدو کار باید سندهای موجود را عملی و اجرایی کنیم.»

مسجدجامعی با تأکید بر اینکه سمن‌ها نباید سکوت کنند گفت: «اگر مدیریت میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری تهران با مدیریت شهری هماهنگ شود می‌توان بسیاری از مسائل را حل کرد.»

او افزود: «ما در بعضی حوزه‌ها مانند حوزه گردشگری به مناسبات بین‌المللی و سیاست‌های خارجی پیوند خورده‌ایم. همه مسائل مربوط به چنین حوزه‌ای به‌تنهایی در دست شورای شهر و شهرداری نیست، مثلا بعد از برجام وضعیت گردشگری خارجی ایران بهبود پیدا کرد، در نتیجه بسیاری از مسائل در داخل کشور به مناسبات بین‌المللی مربوط است.»

افزایش ماندگاری گردشگران در شهر تهران

مرتضی الویری عضو منتخب شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به تجربه‌ کاری‌اش در سفارت ایران در اسپانیا و اینکه اسپانیا یکی از کشورهای توریست‌پذیر است گفت: «مهم‌ترین بخش تولید ناخالص این کشور درآمد حاصل از صنعت توریسم است، همچنین در اغلب کشورها شهرداری متولی همه امور مربوط به شهر است، اما در کشور ما اختیارات محدودی به شهرداری واگذار شده است. تنها راهی که باقی می‌ماند همدلی و هم‌فکری بین مجموعه مدیریت شهری و دولت است.»

او با بیان اینکه باید به‌صورت مستمر بین کمیسیون‌های مربوطه در شورای شهر و سازمان میراث‌‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری تعامل وجود داشته باشد گفت: «آن وقت می‌توان مجموعه‌ای از فعالیت‌ها را تعریف کرد، مسئله آثار تاریخی و بافت‌های تاریخی که مورد بی‌توجهی قرار گرفته است، مسئله استفاده از دریاشهرهای کشور و بهره‌برداری گردشگری از این شهرها است، توجه به جایگاه ترانزیتی شهر تهران مسئله دیگری است که باید به آن توجه کرد.»

الویری ادامه داد: «با توجه به این محورها می‌توان علاوه بر جذب بیشتر گردشگر ماندگاری گردشگران را نیز در شهر تهران بیشتر کرد. گردشگر می‌تواند منابع درآمدی را افزایش دهد، باید بعد از استقرار شورای پنجم شهر تهران در این زمینه کار مشترک صورت گیرد تا زمینه‌های مغفول مانده را دوباره مورد توجه قرار داد.»

ایجاد شهری بهتر با همکاری سمن‌های میراث‌فرهنگی،‌محیط‌زیست و اجتماعی

شهربانو امانی یکی دیگر از اعضای منتخب شورای اسلامی شهر تهران گفت: «امیدوارم بذر امیدی را که در دل مردم ایران است با کمک‌های چندجانبه به ثمر بنشانیم، باید هویت شهر را شناسایی کنیم و از آن مراقبت کنیم.»

او افزود: «اگر بتوانیم در پایتخت‌ کشور، سمن‌های میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، سمن‌های محیط‌زیست و سمن‌های اجتماعی را در شبکه‌ای وسیع تلفیق کنیم و در کنار هم باشیم می‌توانیم در دور پنجم شورای اسلامی شهر تهران به اهداف کلانی دست پیدا کنیم.»

انتهای پیام/

کد خبر 1396033030